top of page
  • Skribentens bildKaninmagazinet

Bärnät

Dessa nät brukar vanligtvis användas för att skydda trädgårdens bär från att ätas upp av hungriga fåglar. De kan även komma väl till pass för att skydda dina kaniner från andra hungriga fåglar (av den köttätande sorten). Eller för att hindra kaninen från att hoppa ut ur hagen.

Något hundraprocentigt skydd är det inte, men bättre än inget! Till t.ex. stora kompostgallerhagar kan det vara svårt att få till ett bra tak. Bärnät väger inte så mycket och är dessutom väldigt töjbara så de täcker lätt stora ytor. Är det ändå för litet går det att skarva med mer bärnät genom att sy ihop dem.

De brukar lätt få hål så man får vara lite försiktig och inte dra i nätet om det fastnar någonstans. Men det är ändå bättre att ha ett nät som kan gå sönder än ett som inte gör det ifall någon skulle trassla in sig i det. Försök spänna nätet ordentligt så att det inte hänger ner i hagen. Och om det blir över någon bit sno ihop med en gummisnodd och fäst upp det så att det inte fladdrar omkring.

Instruktioner: Bred ut nätet. Spänn upp och sätt fast med t.ex. klädnypor, spiralerna i kompostgallret eller gummiband. Klart!

Lätt att förvara när det ej används. Fördelar: + Stort och töjbart + Billigt + Låg vikt + Tar liten plats vid förvaring + Lätt att montera Nackdelar: - Ej optimalt skydd - Risk att kaninen/småfåglar fastnar i det. Kostar inte så mycket och finns i olika färger/modeller i butiker som säljer trädgårdstillbehör.

OBS! Du kan inte lämna kaninen helt utan uppsikt även om den har ett nättak.

Text & foto: Anita Ekman

224 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Transportbur

bottom of page